nieuws

Reserve assurantie voor eigen risico

Archief

De afdeling Informatie van de FIOD heeft voor een drietal branches uitspraken gedaan over eventueel te vormen assurantiereserves voor eigen risico.

Veredelings/teeltbedrijven in groente- en/of bloemzaden kunnen, ongeacht hun omzetgrootte, een assurantiereserve opbouwen voor het risico van productenaansprakelijkheid. Voor landbouwbedrijven geldt dit alleen bij suikerbietenzaad (RAER 950036B). Voor het kredietrisico in binnen- en buitenland kan voor een deel van de omzet een reserve worden gevormd (RAER 950036A).
Voor het risico beroepsaansprakelijkheid kunnen organisatie-adviesbureau en bureaus voor interim-management met een omzet van meer dan f 1 mln een assurantiereserve vormen. Het gebruikelijke eigen risico is f 100.000 (RAER 950029).
Fabrikanten van tweewieleronderdelen en -toebehoren kunnen voor het binnenlandse kredietrisico geen reserve vormen. Voor het buitenlandse kredietrisico kan dat voor bepaalde gebieden: Noord-Europa tot een omzet van f 5 mln, West-Europa ongeacht omzetgrootte (RAER 950033).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.