nieuws

Rendementsgarantie Duitse levenpolissen eerder omlaag naar 2,75%

Archief

De verslechterde financiële positie van veel Duitse levensverzekeraars als gevolg van onder meer de afnemende beleggingsopbrengsten en de verminderde verkoop van levenpolissen heeft de BaFin, de toezichthouder op de financiële wereld in Duitsland, ertoe gebracht de rendementsgarantie op levensverzekeringen per 1 januari 2004 verder te verlagen van 3,25% naar 2,75%

Aanvankelijk stond deze verlaging gepland om per 1 januari 2005 doorgevoerd te worden, maar de verslechterde financiële omstandigheden hebben de toezichthouder doen besluiten dit te vervroegen. In het afgelopen jaar hebben de meeste Duitse levensverzekeraars hun rendementsgaranties reeds verlaagd van 4% of meer naar 3,25% teneinde hun beloftes aan polishouders na te kunnen komen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.