nieuws

Recordjaar voor Dela

Archief

Dela heeft vorig jaar de nettowinst verhoogd tot € 48 (34) mln: “het beste financiële resultaat ooit”, aldus de Eindhovense uitvaartverzekeraar. Een lagere toevoeging aan de voorzieningen (de zogeheten backservicelasten) en lagere belastingverplichtingen zorgden voor de winststijging. In ons land steeg het aantal verzekerden (netto) met 55.714 – dat is 20% meer dan in 2003 – tot ruim 2,4 miljoen. Dela betitelt dat als “een gezonde groei”. Het premie-inkomen steeg met 7,6% tot € 151 mln, terwijl het verzekerde kapitaal verder toenam tot bijna € 9 mld.

Dela noemt de groei bij de joint venture met RVS “zonder meer goed”. Dela-RVS Uitvaartzorg zag de aanwas van het aantal verzekerden netto stijgen tot zo’n 24.700, ruim achtduizend meer dan een jaar eerder. Verder heeft Dela België tweeduizend verzekerden meer in de boeken staan. Het aantal verzekerden overstijgt in de hele Benelux de 2,7 miljoen; in ons land is ongeveer 15% van de mensen bij Dela verzekerd. Met 22.143 uitvaarten is het marktaandeel in de verzorging van uitvaarten iets meer dan 16%. Voor het lopende jaar verwacht Dela een dalend resultaat. “Nieuw opgestarte projecten nemen aanzienlijke eerste kosten met zich mee”, is daarvoor de reden.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.