nieuws

Reclameklacht tegen NBVA afgewezen

Archief

De Consumentenbond heeft bij de Reclame Code Commissie wederom in het stof gebeten. Na de afwijzende uitspraak over de NVA, waartegen de bond in beroep is gegaan, is ook de klacht tegen de NBVA afgewezen. “Het feit dat wordt gewerkt met een provisiesysteem, betekent niet dat een NBVA-lid zich niet onafhankelijk en objectief mag noemen”, oordeelt de reclamecommissie.

Zij wijst erop dat er wettelijke en tuchtrechtelijke waarborgen zijn, zoals de NBVA-gedragsregelen. Verder is van belang dat alleen zelfstandig ondernemers – kantoren zonder aandelenbelang van een verzekeraar – lid kunnen zijn van de NBVA. “Deze voorwaarden strekken ertoe dat leden vrij zijn in hun keuze van product en aanbieder.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.