nieuws

Rechter verhoort Aegon-directie in Bouwman-affaire

Archief

Aegon-directielid Theo Bouts en wellicht zelfs bestuursvoorzitter Kees Storm moeten dit najaar voor de rechtbank in Assen verschijnen voor verhoor in de affaire Bouwman Consultancy.

De Assense rechter-commissaris Van der Vinne heeft in totaal twintig mensen opgeroepen voor een voorlopig getuigenverhoor. De verhoren (in oktober en november) moeten, als het aan de gedupeerden ligt, leiden tot een civiele procedure en vervolgens schadeloosstelling. Zo zijn ongeveer tachtig mensen voor ruim f 6 mln aan beleggingsgelden kwijtgeraakt. Bouwman Consultancy ging eind vorig jaar failliet.
Het getuigenverhoor is een initiatief van advocaat Van Steen, die onder meer optreedt namens de 55 leden tellende Stichting Gedupeerden Bouwman Consultancy. Zijn verzoek is namens 95 mensen gedaan. Naast Aegon-directielid Bouts zijn onder meer voor verhoor opgeroepen: oprichter en eigenaar Peter Bouwman, zijn partner en mede-leidinggevende Dita Leeuwerik, en medewerker en voormalig Aegon-werknemer Peter de Vries.
Over het verzoek tot verhoor van Aegon-topman Storm beraadt advocaat Van Steen zich nog. Aegon-advocaat Italianer acht een verhoor van Storm gezien zijn geringe bemoeienis met het Westerborkse assurantiekantoor, niet zinvol.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.