nieuws

Reaal verhoogt keuringsgrenzen

Archief

In navolging van een handvol andere levensverzekeraars heeft Reaal zijn keuringsgrenzen opgehoogd.

Voortaan verlangt Reaal van verzekerden op overlijdensrisicopolissen pas vanaf een verzekerd kapitaal van _ 250.000 een huisartsenkeuring en een HIV-test. Daaronder volstaat een gezondheidsverklaring. Van die verklaring heeft Reaal voor kapitalen tot _ 50.000 een verkorte versie gemaakt. Bij kapitalen van meer dan een half miljoen euro verlangt Reaal overigens een keuring door een internist.
Eerder verhoogden Nationale-Nederlanden, Allianz en Delta Lloyd de keuringsgrens voor de meeste levensverzekeringen naar _ 300.000, Aegon en Interpolis naar _ 250.000 en Fortis ASR en Generali naar _ 200.000. De oude grens lag veelal op _ 160.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.