nieuws

Reaal Leven juichend over intermediair

Archief

De verkoop van levenpolissen door assurantiekantoren loopt als een trein, meldt Reaal. Assurantietussenpersonen zijn dit jaar goed voor 42% van de individuele levenproductie (inclusief semi-collectiviteiten). Nog eens 42% komt uit de ‘Speciale Distributie’: hypotheekketens, inkoopcombinaties, Univé en DSB. De groei binnen het intermediaire kanaal is in z’n totaliteit 40%; bij de ‘Assurantietussenpersonen’ is die zelfs 70%. “Het zit in universal-life”, is alles wat Reaal zegt over de reden voor de enorme groei.

De laatste 16% van de levenproductie van Reaal komt binnen via het bankkanaal: SNS Bank, CVB Bank en BLG Hypotheken. Vorig jaar lag het aandeel van SNS Bank nog op 23%. “De productie van de banken is gelijk gebleven”, meldt Reaal. “De relatieve verschuiving wordt verklaard door de sterk gestegen productie via het intermediaire kanaal.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.