nieuws

Reaal en Zwitserleven verzekeren levensloop

Archief

Deelnemers aan de levenslooprekening van Reaal kunnen jaarlijks een bonus over hun opgebouwde tegoed krijgen. De bonus financiert Reaal uit vrijvallende tegoeden (50% of 100%) bij vooroverlijden van de deelnemer; de bonus is hoger bij de optie 100%-vrijval. Deelnemers die sparen krijgen (afhankelijk van het deelnemersaantal) 0,15% tot 0,25% meer rente als het product collectief wordt afgenomen. Verder kan in negentien fondsen worden belegd. Tussenpersonen krijgen over spaargelden jaarlijks 0,15% provisie; gelden in beleggingsfondsen leveren een jaarlijkse beloning van 0,24% op.

Ook het Zwitserleven LevensloopPensioen is een verzekering, waarbij Zwitserleven de zogeheten ‘negatieve risicopremies’ aan de levenstegoeden toevoegt en bij overlijden 90% uitkeert. De werknemer kan met zijn inleg kiezen voor sparen (3,7% rente) en/of beleggen (Swiss Life Fund). “De kostenstructuur is laag”, zegt Zwitserleven. Bij opname van het geld vóór de 60-jarige leeftijd wordt 1% in rekening gebracht; daarna gelden geen opnamekosten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.