nieuws

Reaal content met periodieke levenproductie

Archief

Reaal heeft de productie van individuele levensverzekeringen tegen periodieke premie in het eerste halfjaar verhoogd tot € 66 mln, waardoor het marktaandeel van 12,6% is gestegen tot 14,2%. “Reaal realiseert een groot deel van zijn groei bij de top-200 intermediairs”, meldt de verzekeraar. Verder verkoopt SNS Bank steeds meer verzekeringen. Anderzijds daalde de koopsomproductie van Reaal met ruim 20% tot € 272 (342) mln, als gevolg van “sterke prijsconcurrentie”. De schadepremies bleven gelijk op € 165 mln. Reaal rept over “lage schadelasten en scherp bewaakte bedrijfskosten”.

De groepswinst steeg met ruim 20% tot € 163 (134) mln. Het verzekeringsbedrijf droeg daaraan € 64 (51) mln bij. “We hebben niet alleen financieel maar ook commercieel een goed halfjaar achter de rug”, vindt bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen. De hypotheekportefeuille groeide met € 2,3 mld tot € 43,3 mld. Gemeten in het aantal nieuwe hypotheken daalde het marktaandeel van 9,1% naar 8,8%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.