nieuws

Radar waarschuwt voor verlies no-claim

Archief

Tros-consumentenprogramma Radar heeft in de uitzending van gisteravond aandacht besteed aan het feit dat royementsverklaringen eenmalig worden verstrekt door verzekeraars en een jaar geldig zijn. Wie zijn royementsverklaring kwijtraakt of langer dan een jaar wacht met het opnieuw zelf verzekeren van een auto verliest de opgebouwde no-claimkorting. De regeling treft vooral mensen die tussentijds (langer dan een jaar) een auto leasen via hun werkgever.

Radar gaf kijkers de tip om in dergelijke gevallen de verzekering niet stop te zetten, maar te schorsen. Dat kan tot maximaal 36 maanden, zonder extra kosten en zonder verlies van het aantal schadevrije jaren. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.