nieuws

Rabobank in hoger beroep in zorgplichtzaak

Archief

Rabobank Holten-Markelo gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Almelo, waarin zij is veroordeeld tot een (voorschot)betaling van € 1,35 mln wegens het afbranden van een bedrijfshal in Goor

In de ogen van de voorzieningenrechter is de bank als tussenpersoon verwijtbaar tekortgeschoten in haar zorgplicht. De in de bouwperiode gesloten opstalpolis (eind 2000) bevatte een leegstandclausule. Jarenlang bleef die clausule in de polis staan, ook nadat er allang activiteiten werden ontplooid. In november 2004 ging de hal, gevuld met opgeknapte touringcars, door brand verloren. Met een beroep op de leegstandclausule wees verzekeraar Interpolis de schade af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.