nieuws

Pure zorgverzekeraar is uitstervend ras

Archief

Zorgverzekeraars zullen zich steeds minder gaan profileren als monobranche-verzekeraar, zo blijkt uit een onderzoek.

Het toekomstige zorgverzekeringsstelsel noopt de zorgverzekeraars tot bezinning op de eigen strategie. Volgens een onderzoek van Deloitte & Touche, profileert op dit moment 30% van de zorgverzekeraars zich als pure zorgverzekeraar en zal dit percentage binnen niet al te lange tijd zakken naar 20%. Ook zullen zorgverzekeraars zich steeds meer richten op collectiviteiten. Deloitte & Touche verwacht verder fusies en overnames als gevolg van het nieuwe stelsel. Volgens het onderzoek gaan verzekeraars er van uit dat er binnen vijf jaar een ander stelsel is.
Deloitte & Touche heeft zelf het initiatief genomen tot het onderzoek – getiteld Zorgverzekeraars aan bod – dat werd gehouden onder een aantal grotere verzekeraars die samen 54% van de markt in handen hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.