nieuws

Provisie-omzet AZL Assurantiën ¦ 17,6 mln

Archief

AZL Assurantiën heeft vorig jaar de omzet uit assurantiebemiddeling met ruim 15% omhooggekrikt van f 14,3 mln naar f 17,6 mln.

De groei is afkomstig van schadeverzekeringen voor bedrijven en van schadeverzekeringen voor hun werknemers (personal benefits). Er werden een aantal nieuwe collectieve personeelsarrangementen gesloten, wat leidde tot de verkoop van ruim vijfhonderd particuliere pakketverzekeringen. “Bovendien neemt de polisdichtheid van de pakketten toe”, zo meldt het jaarverslag.
AZL Assurantiën voerde vorig jaar een nieuwe zorgvolmachtsysteem in (Dartz). Die volmachtportefeuille van Zilveren Kruis, Nationale-Nederlanden, AXA, Cardian (Agis) en Delta Lloyd/Nuts werd vervolgens verkocht aan Agis. De portefeuille was meer dan 60.000 verzekerden groot.
AZL Assurantiën is onderdeel van AZL in Heerlen, een dienstverlener voor met name pensioenfondsen. AZL beheert in opdracht van pensioenfondsen voor f 14,6 miljard aan pensioengelden. Bij een totale omzet van f 66,4 mln behaalde het bedrijf (405 medewerkers) vorig jaar een nettowinst van f 8,2 mln.
In het jaarverslag wordt benadrukt dat de onafhankelijke positie van AZL vooral voor het assurantiebemiddelingsbedrijf van belang is. “De ontwikkelingen in de assurantiebranche zijn hectischer dan ooit. Overnames en fusies zijn aan de orde van de dag”, aldus AZL, dat met instemming ziet dat er meer transparantie komt over captives en deelnames van verzekeraars in intermediairs. “De onafhankelijke positie die AZL in deze branche inneemt, wordt steeds exclusiever.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.