nieuws

Prognoserendement maximaal 8% voor levenhypotheken met NGH

Archief

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie, heeft de eerder gestelde voorwaarde ingetrokken dat beleggings- en levenhypotheken een garantiekapitaal van 60% of meer moeten hebben.

Aanvankelijk had de stichting deze aanvullende eis gesteld om de consument te beschermen tegen al te optimistische rendementsprognoses. De voorwaarde dat het prognosekapitaal voldoende moet zijn om de lening op de einddatum af te lossen, is wel gehandhaafd.
Sinds begin deze maand mag de geldgever in offertes van leven- en beleggingshypotheken uitgaan van een prognoserendement van maximaal 8% voor de berekening van het eindkapitaal, waarmee de hypothecaire schuld kan worden afgelost.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.