nieuws

Prognose Independer: minder dan 3% overstappers

Archief

Vergelijkingssite Independer verwacht dat bij deze jaarwisseling slechts tussen de 2% en 3% van de zorgverzekerden overstapt

Dat is aanzienlijk lager dan het percentage overstappers vóór de introductie van de basisverzekering. Toen stapte jaarlijks zo’n 5% van de verzekerden over. Van de bij het nieuwe zorgstelsel (2006) beoogde marktwerking komt zo weinig terecht, aldus Independer. Eind 2005 stapte 18% over, eind vorig jaar was dat nog maar 6% en dit jaar naar schatting wellicht minder dan 3%. “Om marktwerking een serieuze kans te geven, zouden eigenlijk alle collectieven afgeschaft moeten worden. Omdat dan alle zorgverzekeringen, afgezien van medische acceptatie, voor iedereen toegankelijk zijn. Alleen dat stimuleert consumenten om zich te verdiepen in zorgverzekeringen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.