nieuws

Prijzen Europese autopolissen lopen sterk uiteen

Archief

Alle Europese eenwording ten spijt fluctueren de gemiddelde prijzen voor autopolissen tussen de diverse landen aanzienlijk, zo blijkt uit het rapport ‘European Motor Insurance’ van het Engelse bureau Datamonitor.

In Zwitserland en Ierland was de autobezitter vorig jaar voor een polis drie keer zo duur uit als de Finse en Griekse automobilist, respectievelijk f 2.107 en / 2.043 tegenover / 701 en / 664. Nederland behoort tot de middengroep met een gemiddelde autopolisprijs van / 1212 in 1995. In 1990 moest een Nederlander / 969 voor een autopolis betalen, wat een gemiddelde jaarlijkse verhoging van 4,6% betekent. Bij vergelijking blijkt het polis-prijspeil in Scandinavië zeer aantrekkelijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.