nieuws

Presidentskandidaat wil één zorgpolis voor alle Amerikanen

Archief

Howard Dean, een 54-jarige voormalige arts en gouverneur van de staat Vermont die zich kandidaat heeft gesteld namens de Democraten voor de komende presidentsverkiezingen in de VS, maakt zich sterk voor de invoering van één ziektekostenverzekering voor alle Amerikanen

In zijn optiek hoeft het huidige zorgverzekeringsstelsel alleen op het punt van toegankelijkheid veranderd te worden. Momenteel zijn ruim 41 miljoen Amerikanen om financiële redenen niet verzekerd tegen de kosten van medische behandelingen en medicijnen. Dean noemt de VS hierdoor ‘het laatste geïndustrialiseerde land in de wereld dat nog geen goed zorgverzekeringsstelsel heeft’ en wil zijn plannen realiseren uit een andere verdeling van de belastinggelden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.