nieuws

Premieomzet schadebedrijf SNS Reaal loopt fors terug

Archief

Het schadebedrijf van SNS Reaal, waaronder Hooge Huys, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de premieomzet met 17,4% zien dalen. Het levenbedrijf daarentegen boekte bijna 2% meer premie. De nettowinst van het verzekeringsbedrijf groeide met 21,6% naar ( 99,2 (81,5) mln.

De forse teruggang van het schadebedrijf van SNS Reaal, waaronder Hooge Huys, is vooral terug te voeren tot de overdracht vorig jaar van een omvangrijke ziektewetportefeuille (( 100 mln brutopremie) aan Achmea. Het brutopremie-inkomen liep mede daardoor in het eerste halfjaar terug tot ( 312,9 (379,0) mln. De brutowinst van het schadebedrijf bleef gelijk: ( 4 mln, aldus SNS Reaal.
Het concern benadrukt verder dat Hooge Huys zich concentreert op de dienstverlening aan tussenpersonen met een gezonde groeipotentie en “op het nemen van minderheidsdeelnemingen in intermediairs”, aldus SNS Reaal.
Levenbedrijf
Het levenbedrijf nam in de eerste twee kwartalen in premievolume toe naar ( 1.029,1 (1.011,5) mln. Deze groei was het gevolg van een grotere belangstelling voor het sluiten van koopsommen (+6,5%). “De vraag naar periodieke premiebetalende posten nam af”, aldus SNS Reaal. De brutowinst van het levenbedrijf steeg met 24,2% naar ( 90,4 (72,7) mln.
zes maanden met 1% terug tot ( 2,04 mld. De brutowinst bedroeg ( 145,4 (125,6) mln, een stijging van bijna 16%. De nettowinst van SNS Reaal Groep steeg met 3,4% naar ( 198,3 (191,7) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.