nieuws

Premiegroei ING in eerste kwartaal

Archief

ING Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de brutopremie-omzet verhoogd. Leven boekte een plus van 2,2%, Schade kwam procentueel uit op een groei van 12,7%.

De brutopremies Leven van ING bedroegen in de eerste drie maanden in ons land e 1.465 (1.433) mln. Het resultaat daalde echter met 11% tot e 395 (444) mln. In het eerste kwartaal van 2001 zat echter een vrijval van e 85 mln uit de catastrofevoorziening in het resultaat begrepen. Zonder die vrijval zou de brutowinst 10% zijn gestegen, onder meer door hogere verkoopwinsten in onroerend goed en betere resultaten op kosten.
Bij een premieomzet van e 881 (860) mln behaalde het schadebedrijf een sterk verbeterd resultaat van e 55 (42) mln. De branches Ongevallen en Varia deden het goed, de resultaten Brand en Motorrijtuigen daalden echter richting nullijn.
Wereldwijd was ING in het eerste kwartaal goed voor e 14.140 premie (+9,7%) en een nettowinst van e 1.136 (1.131) mln. De inkomsten uit assurantieprovisie stegen tot e 33 (26) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.