nieuws

Premiedepot mogelijk bij hypotheek Stad Rotterdam

Archief

Bij Stad Rotterdam bestaat sinds kort de mogelijkheid een premiedepot te sluiten in combinatie met een hypotheek van de maatschappij.

Het sluiten van een premiedepot is mogelijk bij een Succeshypotheek (spaarhypotheek), het Stad Rotterdam Plan, en het Waerdye Plan. De rentevergoeding over het depot is gelijk aan de hypotheekrente onder aftrek van 1,5% bij een Succeshypotheek, resp. 1,2% bij de beide andere hypotheekvormen.
Het depot bedraagt maximaal de contante waarde van de premies die gedurende de looptijd verschuldigd zijn voor de meeverbonden levensverzekering. De depotstortingen zijn alleen mogelijk uit ‘eigen middelen’.
Is er sprake van een Rohyp-Voordeelhypotheek, dan wordt de premiedepotberekening gemaakt op basis van de actuele rente, zoals vermeld in de hypotheekofferte. Die rente voor de tweejaars optieperiode bedraagt momenteel 6,45% per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.