nieuws

Premie-inkomen DAS stijgt met 10%

Archief

Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft vorig jaar het brutopremie-inkomen met 10% verhoogd tot e 82,3 (74,8) mln. De nettowinst bedroeg e 4,1 (3,7) mln.

Het technische verzekeringsresultaat kwam uit op e 3,9 (2,9) mln. Tegenover de (premie)-inkomsten stonden onder meer de rechtshulpkosten à e 49,7 (45,6) mln, uitgekeerde provisies van e 17,7 (15,9) mln en overige bedrijfskosten van e 13,3 (13,0) mln. Het eigen vermogen van DAS nam door tegenvallende beleggingsresultaten af tot e 23,1 (24,7) mln, al blijft de solvabiliteitsmarge nog 2,5 keer zo hoog als wettelijk vereist.
De 520 medewerkers van DAS (in fte) grijpen overigens net naast een collectieve winstuitkering. Daarvoor moet de winst namelijk 5% van het brutopremie-inkomen bedragen. De winst over 2001 strandt op …4,97%.
SNS Reaal
Begin dit jaar is het verzekeringsbedrijf van SNS Reaal een samenwerking aangegaan met DAS: van Hooge Huys, SNS Bank en Proteq zijn ongeveer 85.000 polissen overgekomen. SNS Reaal dat jarenlang zijn rechtsbijstandzaken liet uitvoeren door SRK, heeft tegelijkertijd een belang van 5% genomen in DAS.
Andere minderheidsaandeelhouders zijn Fortis/ASR (15%), Delta Lloyd (12,5%), Levob (8%), Avéro Achmea (1,2%) en AXA én Nieuwe Hollandsche Lloyd (beide ± 2,5%). Grootaandeelhouder is het Duitse DAS-concern.
Delta Lloyd – dat zijn belang van 5% heeft vergroot tot 12,5% – heeft per 1 januari alle rechtsbijstandverzekeringen van dochter Ohra bij DAS ondergebracht. De overdracht van de Ohra-portefeuille (zo’n 75.000 polissen) heeft DAS aangegrepen om direct een nevenvestiging in Arnhem te openen. Eerder was dat al gedaan in ‘s-Hertogenbosch. DAS heeft diverse doelen met de nevenvestigingen: opvang van de groei van het personeelsbestand, toegang tot een grotere arbeidsmarkt, sterkere aanwezigheid in de regio en de markt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.