nieuws

Postenbank DAK zegt captives de wacht aan

Archief

De coöperatie Dienstverlening AssurantieKantoren (DAK) heeft vier lidmaatschappen beëindigd en vraagt van dertien kantoren gegevens op in verband met participaties van verzekeraars.

DAK reageert daarmee op de constatering van AssurantieMagazine (zie AM 5, pag. 8) dat er zeker zeventien captives lid zijn van de postenbank. Volgens DAK-secretaris Bas van Twillert was de door AM geconsulteerde ledenlijst niet actueel en waren al vier van de zeventien captives als lid geroyeerd. “Bij ons is een actuele ledenlijst niet ouder dan een week.”
Van de resterende dertien kantoren waarin verzekeraars participeren had DAK er al elf om actuele eigendomsgegevens gevraagd. “Twee door jullie gevonden kantoren waren bij ons niet bekend”, zegt Van Twillert. Die kantoren kunnen ook op een aanschrijving rekenen, want het captive-beleid van DAK is volgens Van Twillert heel helder. “Deelnemende DAK-kantoren mogen geen aandelenbinding hebben met maatschappijen. Zij zijn in principe verplicht wijzigingen in de eigendomsverhouding aan ons te melden. Kennelijk houdt niet iedereen zich aan die lidmaatschapsvoorwaarde.”
Bij DAK zijn in totaal 1.162 assurantiekantoren aangesloten. Zij laten door DAK de administratie verzorgen van verzekeringen van maatschappijen waarvan zij zelf geen agentschap hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.