nieuws

Postbank verbetert Woonlasten Beschermer

Archief

De Postbank heeft de Woonlasten Beschermer verbeterd. De premie is gelijk gebleven. De Woonlasten Beschermer is een lasten-aov die kan worden gesloten met een eigen risico van 365 dagen of geen eigen risico en met of zonder WW-dekking. Er wordt uitgekeerd vanaf een arbeidsongeschiktheidspercentage van 45%. Een belangrijke wijziging is, dat na 1 jaar arbeidsongeschiktheid wordt uitgekeerd (was – in lijn met de verlengde ziektewet – 2 jaar). 

Nieuw is ook, dat de (koopsom)looptijd niet meer is gemaximeerd (was 10 jaar): na 10 jaar wordt de polis voortgezet tegen maandpremie. Minimaal moet nu € 225 worden verzekerd (voorheen geen minimum). Voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering moet de verzekerde minimaal 16 uur per week werken (voorheen geen uren-eis), hetgeen ook geldt voor de WW-dekking (voorheen 18 uur). Geschrapt zijn de dekkingen voor zwangerschap, terrorisme, kwaadaardige besmetting en de gevolgen van cosmetische ingrepen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.