nieuws

Postbank hanteert ruimer acceptatiebeleid hypotheken

Archief

De Postbank heeft zijn acceptatiebeleid op het gebied van woninghypotheken verruimd.

Onder meer is bij aflossingsvrije leningen de maximum leencapaciteit verhoogd naar 100% (was 75%) van de executiewaarde. Voor nieuwbouw geldt een maximale lening van 125% (was 107%) van de executiewaarde.
Voor hogere inkomens gelden hogere woonquotes tot maximaal 40% (was 33%) en verstrekkingen tot ten hoogste 125% (was 115%) van de executiewaarde bij hypotheken van f 400.000 of meer.
Bij verhoging van de lopende hypotheek of een tweede hypotheek geldt een verstrekkingsnorm van maximaal 125% van de executiewaarde. Ook is een hypotheek op een tweede koophuis of recreatiewoning mogelijk en worden geen beperkende voorwaarden meer gehanteerd bij hypotheken voor appartementen.
Verder zijn de taxatierichtlijnen verruimd. Bij leningen voor nieuwe woonhuizen tot f 500.000 (was f 400.000) is voortaan geen taxatierapport meer nodig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.