nieuws

Postbank en Obvion grootste geldgevers bij intermediair

Archief

Postbank en Obvion zijn samen goed voor meer dan 10% van de intermediaire hypotheekdistributie, blijkt uit de meest recente productiecijfers.

Postbank meldt op basis van Kadaster-cijfers de grootste hypotheekverstrekker te zijn in het intermediaire kanaal. “Tot en met november had ons bedrijfsonderdeel Intermediaire Zaken gemiddeld een marktaandeel van 5,35%”, zegt de ING-dochter. Obvion is tweede met 5,1% en daarna volgen Argenta (4,3%) en Bouwfonds (4,0%).
Obvion meldt zelf afgelopen jaar de hypotheekproductie met 33% te hebben vergroot tot _ 6 mld. Dat is naar eigen zeggen goed voor een marktaandeel van 5,2% en de koppositie bij het intermediair. “We zijn de zesde geldverstrekker en de grootste in het intermediaire kanaal”, claimt het bedrijf, dat voor 70% eigendom is van Rabobank.
Over het eerste halfjaar van 2006 was Postbank, die ongeveer 60% van de omzet via het intermediair binnenhaalt, met ruim 5,5% marktaandeel de grootste geldgever in het tussenpersonenkanaal. De nettowinst van Obvion bedraagt _ 26,9 mln. Van de dit voorjaar geïntroduceerde Basis Hypotheek zijn er inmiddels ruim twintigduizend verkocht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.