nieuws

Pleidooi voor bescherming titel ‘pensioenadviseur’

Archief

Het zou voor alle betrokkenen, maar met name voor de pensioenadviseur zelf, goed zijn als er een systeem voor bescherming van de titel ‘pensioenadviseur’ zou worden ingevoerd, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Nivra-accountant of actuaris AG.

Dit zei directeur drs K.R. Kort van Winterthur Leven op een bijeenkomst van de maatschappij voor tussenpersonen.
Op dit moment kan zich helaas iedereen de rol aanmeten van pensioenadviseur, ook zij die niet veel kennis hebben van de materie, aldus de directeur. “Gezien de belangen van de deelnemers in de pensioenregelingen is het duidelijk dat beunhazerij ongewenst is”.
De beoogde bescherming van de titel pensioenadviseur dient volgens Kort gebaseerd te zijn op eenduidige kwaliteits- en vakbekwaamheidseisen. Een landelijke of Europese vereniging van pensioenadviseurs kan hier volgens hem baanbrekend werken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.