nieuws

Platform ontwikkelt WFD-vergunningwijzer

Archief

Het Platform Financiële Dienstverlening heeft een hulpmiddel ontwikkeld waarmee eenvoudig kan worden bepaald voor welke activiteiten onder de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) een vergunning nodig is.

De nieuwe wet stelt vergunningen verplicht op de deelterreinen Schade, Leven, Hypotheken, Beleggen, Consumptief krediet en Overige bancaire producten. Het platform, bestaande uit koepel- en brancheorganisaties, heeft een WFD-vergunningwijzer ontwikkeld waarmee eenvoudig is vast te stellen of, en zo ja voor welke vormen van de dienstverlening, straks een vergunning nodig zal zijn.
De vergunningwijzer is te vinden op de website van de AFM (www.afm.nl) en is gebaseerd op de concept-WFD-tekst. Voor de begrijpelijkheid van de vragen en antwoorden zijn juridische termen vereenvoudigd. De wijzer geeft slechts een indicatie, aldus de Autoriteit Financiële Markten: “Voor een definitief antwoord op de vraag of u een vergunning nodig zult hebben, dient u zich te baseren op de definitieve WFD-wettekst zoals die in het Staatsblad zal worden gepubliceerd”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.