nieuws

Pensioenfonds Unilever restitueert f 975 mln

Archief

Het pensioenfonds Progress van Unilever verhoogt de jaarlijkse terugbetaling aan haar verzekerden verhogen van in totaal f 350 mln naar f 975 mln.

Het besluit van het pensioenfonds vloeit voort uit haar zeer gezonde financiële positie: dankzij een rendement van 25,1% steeg het pensioenvermogen vorig jaar van f 8,2 naar f 9,6 mld.
Progress kent vanaf 1990 een premieverhogingsstop en betaalt sinds 1998 jaarlijks f 350 mln terug aan pensioenverzekerden. Deze maatregelen hebben evenwel niet geleid tot een vermindering van de overwaarde van het pensioenfonds. Deze overwaarde bedroeg, na aftrek van pensioenverplichtingen van f 4,3 mld en noodzakelijke buffers van f 2,9 mld, eind vorig jaar f 2,9 (2,2) mld. De verhouding tussen pensioenvermogen en pensioenverplichtingen, de dekkingsgraad, is verder toegenomen tot 222% (195%).
Verbeteringen
Per 1 januari 2002 wordt de pensioenregeling bij Unilever structureel verbeterd. Onder meer wordt voortaan pensioen opgebouwd vanaf f 20.000 en wordt de overhevelingstoeslag opgenomen in het pensioengevend salaris. Ingegane pensioenen en premievrije afspraken worden geïndexeerd.
Eenmalig wordt f 3.000 gerestitueerd aan alle werknemers en gepensioneerden die tot hun pensionering bij Unilever hebben gewerkt. Overige gepensioneerden krijgen f 1.000 terug. Premievrij verzekerden ontvangen een f 1.000 hogere pensioenaanspraak. Een toeslag van 1% wordt gegeven bovenop de eerstvolgende indexering van ingegane pensioenen en premievrije afspraken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.