nieuws

Pensioenfonds NS wil mantel- contract met levensverzekeraar

Archief

Het Spoorwegpensioenfonds heeft na de privatisering op 1 januari 1994 besloten om een mantelcontract te sluiten met een levensverzekeraar om deelnemers in de gelegenheid te stellen individuele vrijwillige voorzieningen te verzekeren die het fonds niet kan leveren.

De gedachte om een eigen levensverzekeringmaatschappij op te richten, heeft men prijsgegeven.
“We zijn nu bezig met oriënterende besprekingen en hopen in de loop van dit jaar het bestuur van het pensioenfonds twee à vier kandidaten ter keuze voor te leggen”, zegt directeur mr P. de Koning van het pensioenfonds.
Het fonds omvat 70.000 deelnemers, te weten 30.000 actieve deelnemers, 15.000 slapers en 25.000 gepensioneerden en is een fonds voor de bedrijfstak ‘railvervoer’.
Op 1 januari 1996 wil men de administratie van het fonds onderbrengen in een aparte rechtspersoon. In dat administratiekantoor zullen vermoedelijk ook pensioenregelingen worden geadministreerd voor onderdelen van de NS die verzelfstandigd zijn, aldus De Koning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.