nieuws

Pensioendesk wil keurmerk voor pensioenadvisering

Archief

De franchiseketen De Pensioendesk wil een keurmerk voor pensioenadvisering ontwikkelen. Gedacht wordt aan een kwaliteitsstempel vergelijkbaar met dat voor hypotheekbemiddeling.

“We zijn al in gesprek met Akkermans & Partners en ook de Consumentenbond is benaderd”, aldus Henk Doornewaard, directeur van de keten. “Met een keurmerk voor pensioenadvisering willen we de kwaliteit van het vak bewaken.” Hoewel hij toegeeft dat de uitwerking nog in de kinderschoenen staat, is het plan om het keurmerk volgend jaar al in te voeren bij de eigen (31) kantoren.
Volgens Joop Rietmulder, voorzitter van de Kring van Pensioenspecialisten, wordt er in de branche al jaren over certificering gesproken. “Soms wordt zo’n idee ineens weer opgepikt door een organisatie. Punt is dat je aardige discussies kunt voeren over het niveau van de certificering. Wij denken meer aan een diepgaande, vakinhoudelijke certificering. Het initiatief van de Pensioendesk staat hier los van.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.