nieuws

Particuliere zorgverzekeraars winnen terrein in Groot-Brittannië

Archief

Het aantal Britten dat zelf of via de werkgever een particuliere ziektekostenverzekering heeft gesloten blijft groeien

Volgens recente cijfers van het Britse verbond van verzekeraars ABI hebben momenteel 6,7 miljoen Britten zich particulier verzekerd tegen medische kosten, oftewel 11,4% van de totale bevolking. In de afgelopen vijf jaar is vooral de collectieve ziektekostensector toegenomen getuige de groei van het polisbestand met 27%. Volgens de verzekeraarsorganisatie zien bedrijven meer en meer het belang in hun personeel een goede ziektekostenpolis te bieden om hun positie op de arbeidsmarkt te behouden c.q. te verstevigen. Ook moet dit in het licht worden gezien van de groeiende schadelast door werkgerelateerde ziektes en andersoortig verzuim, hetgeen het Britse bedrijfsleven jaarlijks € 16,9 mld per jaar kost en 33 miljoen verzuimdagen met zich meebrengt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.