nieuws

Particuliere poot van DSW boekt meer winst

Archief

Het particuliere bedrijf van ziekenfonds DSW had vorig jaar een lager technisch resultaat en een hogere winst.

De particuliere verzekeraar van DSW (Schiedam) die uitsluitend aanvullende ziekenfondsverzekeringen voert, had in 2000 een bruto premie-inkomen van f 39,5 (38,3) mln. Aan schades werd f 31,5 (28,8) mln uitgekeerd. Het technisch resultaat kwam uit op f 5,0 (6,9) mln. Dankzij een grotere opbrengst uit beleggingen steeg de winst van f 9,1 mln naar f 15,5 mln. Het eigen vermogen van de verzekeraar bedroeg f 82,1 (69,7) mln.
DSW voert de administratie voor het ziekenfonds van Stad Rotterdam en heeft sinds begin 1999 een particuliere hoofdverzekering, de ‘1 2 3 Polis’, waarvoor Stad Rotterdam het risico draagt. Eind vorig jaar waren er 950 van zulke polissen. “Wij overwegen om hiervoor zelf het risico te gaan dragen”, zegt Raymond Nyns, manager van het particuliere bedrijf.
Ziekenfonds DSW had eind vorig jaar 223.384 (217.997) verzekerden. Het inkomen bedroeg f 600,5 (568,1) mln, waarvan f 0,64 (0,66) mln aan nominale premie. Het eigen vermogen bedroeg f 77,1 (72,5) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.