nieuws

Parlement VS neemt opnieuw wet aan ter stimulering collectieve ziektekostenpolis onder MKB

Archief

Voor de tweede keer heeft het Amerikaanse parlement een wetsvoorstel aangenomen dat ondernemingen in het kleinbedrijf moet stimuleren (collectieve) ziektekostenpolissen af te sluiten voor hun personeel

Hiermee wordt beoogd het grote aantal onverzekerden in de VS tegen medische kosten terug te dringen. Ruim 40 miljoen Amerikanen kunnen voor hun medische zorg geen beroep doen op een particuliere ziektekostenverzekering of de wettelijke ziekenfondsvoorziening van de staat. Het is echter nog onzeker of de wet definitief van kracht wordt, omdat een soortgelijk wetsvoorstel eerder werd tegengehouden door de Amerikaanse Eerste Kamer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.