nieuws

Oversluitboetes spekken kas ABN Amro

Archief

Bij het hypotheekbedrijf van ABN Amro zijn in de eerste helft van dit jaar de rentebaten met 13,5% gestegen tot € 1,4 mld. Belangrijkste oorzaak is de forse groei van de inkomsten uit boeterente, die oversluiters moeten betalen. Ook bij dochter Bouwfonds stegen de rentebaten dankzij het toegenomen aantal berekende boeterentes.

Volgens het concern is zowel in hypotheken als in consumptief krediet het marktaandeel toegenomen; ABN Amro wil die beweringen echter niet staven met concrete cijfers. In ons land werd € 253 (182) mln nettowinst gemaakt bij een omzet van € 1,84 (1,62) mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.