nieuws

Overlijdensrisicopremies Reaal ‘blijvend in prijs verlaagd’

Archief

Reaal heeft zijn overlijdensrisicoverzekeringen “blijvend in prijs verlaagd”. De premieverlaging kan tot 25% oplopen.

Echter, premies voor polissen met een laag verzekerd kapitaal kunnen ook stijgen. De aanpassingen zijn namelijk gebaseerd op onder meer een andere kostenstructuur. De kosten zijn niet langer afgeleid van het verzekerd kapitaal, wat voor hoge verzekerde kapitalen gunstig is. Verder heeft Reaal een andere sterftetabel ingevoerd, zijn er kortingen voor niet-rokers én maakt Reaal onderscheid tussen wel- en niet-hypothecair gebonden polissen.
“We willen een belangrijke speler zijn in deze markt”, zo motiveert Reaal de premiewijziging. Dat is de maatschappij al, zo blijkt uit een eerder gehouden enquête van AM naar de markt van overlijdensrisicoverzekeringen. Reaal was in 2005 veruit de grootste met een jaarproductie van _ 21,5 mln. Nuancering is dat in het cijfer van Reaal hypotheekgebonden polissen zijn meegeteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.