nieuws

Overgroot deel van landbouwtrekkers mogelijk onverzekerd

Archief

Het gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat de eigenaar van een landbouwtrekker, een klant van assurantiekantoor De Jong & Tump in Ilpendam, formeel gesproken jarenlang onverzekerd heeft rondgereden

De maximale snelheid van de tractor ligt namelijk hoger dan de wettelijke 25 kilometer per uur. Een schriftelijke bevestiging van de dekking door de verzekeraar mocht niet baten. De rechter veroordeelde de landbouwer tot een boete van € 380 en zijn tractor werd ‘onttrokken aan het verkeer’. De uitspraak kan gevolgen hebben voor andere bezitters van tractoren, aangezien de meeste trekkers tegenwoordig sneller kunnen rijden dan 25 km per uur. De tractoreigenaar heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.