nieuws

Optieregeling Aegon legt geen windeieren

Archief

Werknemers van Aegon zouden in de afgelopen tien jaar fors hebben meegedeeld in de optieregeling van de maatschappij.

Volgens Aegon hebben de medewerkers (gemiddeld 44 jaar oud en achttien jaar in dienst) zes keer deelgenomen aan de regeling, en 4,5 maal hun opties verzilverd. Gemiddeld is daarmee f 18.000 netto verdiend en blijft nog eens f 29 aan opties in portefeuille.
Tot het onderzoek onder eigen medewerkers en managers is besloten, aldus de maatschappij, naar aanleiding van de actuele discussie over bedrijfsopties.
Verreweg de meeste werknemers besteden het geld aan auto’s, zomerhuisjes, boten (16%), verbouwing van de woning (16%), meubels, elektronische apparaten, en racefiets (14%). Een minderheid (7%) spaart, onder meer voor de studie van de kinderen.
Aegon (25.000 medewerkers) verstrekt jaarlijks 1% van het uitstaande aandelenkapitaal aan het personeel in opties: 1,3 miljoen opties voor medewerkers en 1,1 miljoen opties voor het management.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.