nieuws

Oplossing voor leaseklanten Dexia

Archief

Onder leiding van bemiddelaar Wim Duisenberg zijn Dexia, de stichtingen Leaseverlies en Eegalease en de Consumentenbond het eens geworden over een schadevergoeding voor de aandelenlease-gedupeerden

De oplossing geldt voor overeenkomsten die zijn beëindigd vanaf januari 1997 en voor lopende overeenkomsten. Er is onder meer geregeld dat klanten met een effectenleaseovereenkomst tweederde korting krijgen op hun mogelijke restschuld bij afloop van het contract. Klanten van wie de partner niet had meegetekend en die tijdig de overeenkomst hebben beëindigd, krijgen een volledige korting op de mogelijke restschuld bij afloop van het contract. Het is de bedoeling dat de regeling voor alle klanten beschikbaar komt voor eind juni. De schikking kost Dexia circa € 400 mln; de bank schat dat het brutoresultaat daarmee voor € 100 mln negatief wordt beïnvloed. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.