nieuws

Operaties

Archief

Minister Hoogervorst schrapt volgend jaar cosmetische operaties uit het ziekenfondspakket. Ook hersteloperaties na sterilisatie worden geschrapt. Prothesen in verband met borstkanker worden nog wel vergoed.

De Friesland
Zorgverzekeraar De Friesland heeft de eerste vier studiebeurzen uitgereikt aan studenten geneeskunde en tandheelkunde. Met de beurzen wil De Friesland het tandartsen- en huisartsentekort in Friesland aanpakken. De studiebeurs wordt kwijtgescholden als de betrokkene na zijn studie een aantal jaren in Friesland gaat werken.
Zorgkantoren AWBZ
De Zorgkantoren voor de AWBZ hoeven niet langer met alle zorgaanbieders contracten te sluiten. Zij kunnen nu doelmatiger zorg inkopen. De contracteerplicht werd begin deze maand opgeheven.
Verpleegdag
Het verpleegdagtarief voor ziekenhuizen bedroeg afgelopen voorjaar gemiddeld e 653. Voor de algemene ziekenhuizen was dit e 609, voor de categorale ziekenhuizen e 398 en voor de academische ziekenhuizen e 1.035. Dit blijkt uit de jongste editie Zorgthermometer van Vektise, een uitgave van zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.