nieuws

Openbare aanklager ziet af van strafrechterlijke vervolging Marsh

Archief

De openbare aanklager van de Amerikaanse staat New York, Eliot Spitzer, ziet af van een strafrechterlijke vervolging van makelaar Marsh, dat zich schuldig zou hebben gemaakt aan speciale prijs- en productieafspraken met verzekeraars en het ontvangen van bonusprovisies (contingency commission)

Hij zegt meer heil te zien in een vervolging van individueel verantwoordelijken, de installatie van een nieuwe leiding en het doorvoeren van bedrijfsmatige hervormingen. Marsh heeft inmiddels topman Jeffrey Greenberg vervangen door Michael Cherkasky, totale transparantie beloofd en toegezegd in het vervolg alleen nog maar door verzekerden te willen worden betaald en af te zien van bonusprovisies van verzekeraars .Ook Aon en Willis hebben dat inmiddels gedaan. Een civielrechterlijke vervoliging blijft echter tot de mogelijkheden behoren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.