nieuws

Ook zorgproducten op extranet Avéro

Archief

Avéro Achmea gaat komende maand ook zorgproducten via zijn extranet aanbieden. Op het extranet zijn drieduizend tussenpersonen aangesloten; 10% hiervan beheert en muteert producten online. Van deze driehonderd tussenpersonen verwerkt 62,5% de schadeproducten online.

Sinds de start van het extranet in 2001 is het assortiment particuliere schadepolissen uitgebreid met leven- en pensioenproducten, hypotheken en bancaire producten. Avéro Achmea heeft nu een enquête gehouden onder de gebruikers van het extranet.
Ruim 62% van de actieve gebruikers geeft aan online particuliere schadeproducten te verwerken. Zij vinden dat voldoende schadepolissen en functies ondersteund worden. Bijna 70% van de actieve gebruikers ziet het extranet ook als instrument voor het downloaden en bestellen van brochures en software.
Systeemhuizen
Uit de enquête blijkt verder dat 23% van de tussenpersonen gebruik maakt van administratiepakketten van ACT (nu Amedia). Daarnaast worden Anva (16%), ASN (nu Amedia, 12%) en CCS (11%) het vaakst toegepast. Ongeveer 20% van de ondervraagden zegt een ander pakket te gebruiken. Veelal is dit voor de branche onbekende software of een algemeen administratiepakket.
De vakpers is voor 62% van de ondervraagden de voornaamste bron van informatie voor het onderwerp ketenintegratie. Verzekeraars is voor 52% de belangrijkste bron, systeemhuizen voor 29% en brancheorganisaties voor 27%. Opvallend is dat 13% zegt totaal niet geïnformeerd te zijn over ketenintegratie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.