nieuws

Ook Legal sterk in risicoverzekering

Archief

Legal & General claimt net als Interpolis een forse groei van zijn aandeel in de markt voor overlijdensrisicoverzekeringen. De Hilversumse levensverzekeraar zegt vorig jaar te zijn gegroeid van een marktaandeel van 6% naar 11,7%. “Maar die groei is vertekend”, nuanceert directeur Arno Dolders. “In 2003 is een hoos aan koopsommen meegeteld als risicoverzekeringen. Onterecht, denken wij. De totale markt voor risicoverzekeringen is in 2004 namelijk bijna gehalveerd en dat is niet reëel.”

Legal & General is meer verheugd over de ontwikkelingen bij de eigen doelgroep: mensen met een inkomen van minimaal € 50.000 of een onbelast vermogen van € 250.000, én een verzekerd bedrag van minimaal € 50.000. Volgens eigen berekening van de maatschappij is het marktaandeel hier 23%. In 2003 lag dat aandeel nog op 20%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.