nieuws

Ook AXA meldt productiegroei Leven

Archief

AXA heeft vorig jaar 31% meer omzet gehaald uit de verkoop van levensverzekeringen. De koopsomproductie steeg met 52% tot € 161 mln, terwijl de nieuwe omzet uit premiebetalende levensverzekeringen met 23% steeg tot € 33 mln. “We hebben onze tanden laten zien en de markt qua nieuwe productie ver achter ons gelaten”, aldus AXA, die de groei toeschrijft aan hypotheken en lijfrenten. Gisteren claimde Delta Lloyd al in 2004 marktleider te zijn geworden in de verkoop van nieuwe levensverzekeringen en eerder maakte levensverzekeraar DBV melding van een groei in de premieomzet van 30%.

AXA-topman Jan van den Berg meent dat AXA in staat is “het intermediaire kanaal, tegen de markttrend in, nog succesvoller te maken”. De toegevoegde waarde zit wat hem betreft in het creëren van kleinere en winstgevende segmenten. “Via bijvoorbeeld internet is nauwelijks werk op maat mogelijk. Wij kunnen dat samen met de professionele adviseur wel leveren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.