nieuws

ONVZ trekt aan noodrem

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ lijdt over 2006 een miljoenenverlies

“Halverwege vorig jaar constateerden wij dat de schadelast op de aanvullende verzekering fors toenam. Nu we de cijfers van het vierde kwartaal ook hebben, blijkt het nog slechter te zijn dan verwacht”, zegt topman Erno Kleijnenberg. Oorzaak is de overconsumptie door een groep van tien- tot twintigduizend verzekerden, waardoor de schadelast op de aanvullende verzekering “zeer fors” is toegenomen. ONVZ wil het tij keren door per 15 april de voorwaarden voor de Optifit en Topfit-polissen tussentijds en-bloc te wijzigen. ONVZ telt 450.000 verzekerden, van wie de helft beschikt over de meest uitgebreide aanvullende verzekering, de Topfitpolis. Bij de jaarwisseling waren de premies al met 12% verhoogd en de polisvoorwaarden aangescherpt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.