nieuws

ONVZ denkt aan 3% provisie op basisverzekering

Archief

De basisverzekering toont qua aard veel overeenkomsten met de standaard pakketpolis (spp). “Wij zitten nu in de denkrichting de provisie hierop af te stemmen. Die bedraagt nu 3%”, reageert ONVZ desgevraagd op de provisiediscussie die is losgebarsten. 

Voor de aanvullende verzekeringen denkt de zorgverzekeraar aan een voortzetting van de huidige provisiestructuur van 8-10%. “Het is nog wel te vroeg hier definitief iets over te zeggen”, aldus ONVZ.  De maatschappij benadrukt dat de zorgmarkt voor het intermediair op 1 januari een veel grotere omvang heeft. “Alle ziekenfondsverzekerden komen erbij. Mocht de provisie per verzekerde lager uitvallen dan nu het geval is, dan kan het intermediair door het toegenomen volume wel veel meer gaan verdienen.”
Andere zorgverzekeraars hebben alleen laten weten dat de provisie nog “onderwerp van gesprek is”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.