nieuws

Onverzekerde rijders risicovoller dan verzekerde bestuurders

Archief

De ruim één miljoen Britten die onverzekerd met hun auto de weg opgaan zijn om meerdere redenen risicovollere rijders dan verzekerde automobilisten

Uit een onderzoek van het Britse verbond van verzekeraars ABI blijkt dat onverzekerde rijders tien keer vaker worden veroordeeld voor rijden onder invloed, zes keer vaker een bekeuring hebben gekregen voor rijden met een niet goedgekeurde en rijvaardige auto en drie keer vaker zijn veroordeeld voor roekeloos rijgedrag. De verzekeraarsorganisatie pleit al geruime tijd voor een hardere aanpak door justitie, bijvoorbeeld in de vorm van hogere geldboetes. Daarin wordt zij gesteund door de wel verzekerde automobilisten. Schades veroorzaakt met niet-verzekerde voertuigen kosten verzekeraars jaarlijks € 751 mln. Hierdoor betalen de wel verzekerde Britse automobilisten € 45 per jaar extra premie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.