nieuws

Onverzekerde Britten negen keer vaker bij aanrijding betrokken

Archief

Van de 33 miljoen automobilisten in Groot-Brittannië zijn er één miljoen niet verzekerd en/of hebben hun wegenbelasting niet betaald, zo blijkt uit recente cijfers van het Britse ministerie van verkeer & waterstaat

Hieruit komt tevens naar voren dat de verzekerings- en belastingontduikers negen keer zo vaak betrokken zijn bij een aanrijding dan de overige automobilisten en op jaarbasis maar liefst 7.000 letselschadegevallen veroorzaken. Het ministerie heeft aangekondigd om door middel van camera’s de controle op het onverzekerd rijden en het betalen van de wegenbelasting te intensiveren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.