nieuws

‘Ongekende groei’ bij ASN Bank

Archief

Bij ASN Bank is het bedrag aan beheerde spaargelden vorig jaar met € 232 mln gegroeid tot € 1,7 mld (+16%). Er werden 23.000 nieuwe rekeningen geopend, waarvan de helft via internet. De SNS Reaal-dochter, die zich richt op maatschappelijk verantwoord sparen en beleggen, zag het beheerd vermogen van de eigen beleggingsfondsen met 21% groeien tot € 681 mln. De nettowinst bedroeg € 5,8 (2,3) mln.

De groei heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar versneld voortgezet: in de eerste drie maanden werden liefst 30.000 nieuwe rekeningen geopend, waarvan 15.000 van nieuwe klanten. Het beheerd vermogen is zelfs omhoog geschoten tot ruim € 2,5 mld. Algemeen directeur Ewoud Goudswaard meldt in het relatieblad Spaarmotief dat wekelijks 1.500 nieuwe klanten worden verwelkomd. “We maken een ongekende groei door.” 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.