nieuws

Onderzoeksresultaten over arbodiensten haaks op elkaar

Archief

BOA, de bond van arbodiensten, is het niet eens met de, voor de bond, negatieve uitkomsten van een Heliview-onderzoek.

Volgens onderzoeksbureau Heliview (Breda) dat regelmatig werkgevers vraagt naar hun ervaring met arbodiensten, blijkt dat een meerderheid van de werkgevers er vanuitgaat dat arbodiensten het ziekteverzuim niet terugdringen. Volgens Heliview zou 61% van de werkgevers geen arbodienst inschakelen als daar geen wettelijke plicht voor zou bestaan.
Publicatie van deze uitkomsten is BOA-voorzitter Staal in het verkeerde keelgat geschoten. Hij refereert in een persbericht aan de Arbodienstmonitor van Intomart en MarketConcern. Volgens recente uitkomsten van deze ‘monitor’ zouden “alle ondervraagde bedrijven hun relatie met de arbodienst willen handhaven, ook als daartoe geen wettelijke verplichting meer zou bestaan”. Beide onderzoeken richtten zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.