nieuws

Onderzoek naar gezondheidsvragen

Archief

De Consumentenbond en het Breed Platform Verzekerden en Werk zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidsverklaring die bij het sluiten van een levensverzekering of aov ingevuld moet worden. Sinds 1 april van dit jaar moeten verzekeraars een nieuwe vragenlijst, opgesteld door het Verbond, gebruiken. De twee belangenorganisaties willen vooral weten hoe de consument de gezondheidsvragen ervaart. “Zijn de vragen helder genoeg of staan er nog vragen in die onduidelijk zijn of niet relevant?”, vragen de bond en het platform zich af. Ook willen ze weten of alle verzekeraars ook daadwerkelijk de nieuwe gezondheidsverklaring gebruiken.

Consumenten die na 1 april een levenpolis of aov gesloten hebben, kunnen op www.consumentenbond.nl of www.bpv.nl/onderdeloep tot 1 februari een enquête invullen. Via berichten in de media, een folder en publicaties van de consumentenbond zal de enquête onder de aandacht worden gebracht van de consument.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.